Til minne om Mahmod Hossaini

25.12.2017 22:08

Rett før jula ble ringt inn fikk vi i Orkanger IF den tragiske meldinga om at Mahmod Hossaini var frarøvet livet, bare 26 år gammel. Skutt av Taliban mens han var i hjemlandet for å hente hjem sin ektefelle

Mahmod kom til Orkanger som flyktning i 2009. Da han var 8 mista han faren sin som var bibliotekar og ikke ville innrette seg etter Talibans pålegg om ikke å spre kunnskap til både jenter og gutter. Han ptøvde å flykte til Iran med sin mor, bror og onkel da han var 10-11 år, men moren og broren ble stoppa på grensa og bare han og onkelen kom over. I Iran levde Mahmod som barnearbeider 15 timer i døgnet på en tekstilfabrikk i fire år før han klarte å komme seg til Europa.

Da han kom til Orkanger kom Mahmod raskt inn i fotballmiljøet. Han spilte på B-laget og fattet interesse for dommergjerningen. Etter at han slutta som spiller gikk han gradene som dommer og gikk i år bl. a. på linja i 4. divisjon. Han var også aktiv i klubbens integreringsutvalg og brant for integrering av nye landsmenn gjennom idretten. Dessuten var han aktiv i Røde Kors, der han også satte spor etter seg.

Mahmod lærte seg norsk på et halvt år, tok elektrikerutdanning og fikk lærlingplass. Nå hadde han jobbet i 1 ½ år i Relacom, hadde kjøpt seg leilighet og så fram til å gi et godt liv til sitt livs kjærlighet som han traff og forelska seg i da han var nedover for å treffe moren og broren, etter å ha fått vite at de var i live.

Det ville ikke terroristene i Taliban, og vi her på Orkanger har mista en stor ressursperson som var samfunnsengasjert og interessert i å være med å bygge landet videre. Som Hans Kringstad skriver på orkangervel.no: «Mahmod var medisin mot hverdagsrasisme. Med væremåten sin kunne han knuse alle myter om innvandrere og asylsøkere, han var sympatisk, åpen, hjelpsom, målbevisst, arbeidsom og samfunnsinteressert», noe også leder i fotballgruppa Stein Arle Gangås sier: "Mahmod var en flott fyr som hadde integrert seg i det norske samfunnet, et stort tap".

Sorgen er imidlertid størst for ektefelle, mor, bror og resten av familien. Vi i Orkanger IF må bare være takknemlige for at vi fikk ha Mahmod blant oss disse årene og fikk erfare hvilken ressurs han var for fotballen og lokalsamfunnet ellers.

Hvil i fred Mahmod, du glemmes aldri!


Samarbeidspartnere

UMBRO logo5 OrklaSparebank RGB liggende Svart COOP NORDVEST JPG format 002 aktivboks logo CMYK orkland energi logo CMYK SR 17 Kvalitetsklubb Emblem CMYK Positiv Godkjent Sport 1 ektesport original liten